Gulrotsuppe

8 gulrøtter 

1 løk

2 fedd hvitløk 

1 ss rapsolje

2 ss revet frisk ingefær

2 beger fond med kyllingsmak

12 dl vann

2 dl craime fraiche

salt

noen dråper tabasco

noen kvister frisk dill.

Gjør så her:

Skrell gulrøtter og del opp i mindre biter. Kokes møre i vann.

Kutt løk og hvitløk i mindre biter, surres i olje. Hell løken over i gulrota og tilsett ingefær. 

Kjør alt glatt med en stavmikser. Tilsett, fond, salt og craime fraiche og til slutt smakes til med tabasco. 

Ha varm suppe i tallerkenen og garnèr med dill og krepsehaler. 

Servèr med gulrotbrød.

Mine gjester har ofte denne kommentaren: "overraskende godt"

 

Gulrotkake

Smør en rund springform

4 egg
3 dl sukker (eggedosis)
3 dl hvetemel, 2 ts natron, 3 ts kanel 1 ts salt, 1 ts vaniljesukker.
1,5 dl rapsolje
4-5 mellomstor gulrøtter rives fint.
Ca 80 gram knuste hvalnøtter (kan sløfes)
Ca 1 dl rosiner. (kan sløyfes)
Egg og sukker piskes til eggedosis. Rørdet tørre vekselsvis med oljen. Ha i gulrøtter. Ha til slutt i hvalnøtter og rosiner
Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

Glasur.

1 boks Philadeldia ost (romtemperert) 50 gram meierismør (romtemperert) 125 gram melis. Røres sammen og smøres på kaka. 
Pynt med revet gulrot eller småbiter av regnbuegulrot sammen med sitronmelisse eller hva du måtte ha for hånden.  

 

Ovnsbakte rotgrønnsaker med regnbuegulrot

Regnbuegulrot, pastinakk, sellerirot, aspargesbønner.

Sett ovnen på ca 180 grader. Smør en ildfast form med f. eks Odelia rapsolje. Kutt grønnsakene  i staver ( men ikke den lilla). Kok de i vann i ca 3-4 minutter. Hell av vannet og ha de over i ildfast form.

Ha over aspargesbønner og legg i de lilla rundt omkring, de gjør retten veldig lekker å se på.

Vendes i olje. Ha på flaksalt. Ovnsbakes så i ovnen på ca 150 grader i ca 25 minutter.

Utmerket til vilt, lystkjøtt og svin.

Jus

Her må man ha en jusemaskin. De koster ca 1000 kroner i en el. butikk.

Kjør ca 8 mellomstore gulrøtter 3 store syrlige epler i jusemaskina. Ha i ei ingefærrot, 1 lime og en halv sitron. Avkjøles i kjøleskap. Må brukes innen 3-4 dager. Veldig godt å ha som en vitaminkilde til f. eks frokost. Smaker godt, populært blant ungene. Vil også passe fint for de aller eldste som synes gulrota blir for hard for tennene. Fint som en avslutning/ dessert etter en kraftig middag.